JovannaForFuture
Uittip

Jovanna (13) doet en laat veel voor het klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Als mensen doorgaan met de aarde verpesten, vreest Jovanna (13) voor haar toekomst. En voor die van iedereen van wie ze houdt. In de documentaire JovannaForFuture zie je wat ze allemaal doet om het klimaat te redden. 

Jovanna doet veel voor het klimaat. ‘Ik eet geen vlees of vis, reis altijd met het openbaar vervoer en woon met mijn familie in een duurzaam aardehuis. Ook heb ik een half jaar lang elke vrijdag gestaakt voor het stadhuis van Deventer. Nu ik op de middelbare school zit, kan dat niet meer. Dat vind ik heel jammer!’ Want dat de aarde straks niet meer te redden valt, kan volgens haar niet vaak en hard genoeg geroepen worden.

Nooit meer vis

‘In Nederland merk je er misschien nog niet heel veel van en daarom denken mensen dat het niet over hen gaat. Ik begrijp gewoon niet dat ze niet snappen dat het straks ook hier gebeurt.’ Jovanna hoopt met deze documentaire die mensen wakker te schudden. Wat vindt ze zelf eigenlijk het lastigst om voor het klimaat te doen? ‘Nooit meer vis eten, want dat vond ik zó lekker. Alleen als ik het kan redden omdat het anders wordt weggegooid, zou ik een uitzondering maken. Maar echt alleen dan.’

JovannaForFuture is op het documentairefestival IDFA in Amsterdam te zien. Op Instagram delen kinderen uit de hele wereld hun klimaatzorgen in een Climate Clip.

Anderen lazen ook: Lilly (10) spijbelt voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook