zwembad

Joya en Elyssa redden meisje uit zwembad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bommetjes doen en van de glijbaan. Veel kinderen duiken het zwembad in met dit mooie weer. Maar wat als je iemand steeds kopje onder ziet gaan?

Het gebeurde Joya en Elyssa (allebei 10) uit Assen eind vorige week. De meiden waren bij een zwembad in de Groningse plaats Leek. Op een gegeven moment merkte Joya op dat het niet goed ging met een meisje in het water. 'Ik zag dat meisje steeds naar beneden gaan', zegt ze tegen RTV Noord.

Verdrinken

Toen Elyssa bovenkwam na een bommetje, vertelde Joya wat ze zag. 'Ik zei dat het meisje misschien aan het verdrinken was.' Elyssa schoot meteen te hulp. 'Ik ben erop afgedoken, want het zag er niet goed uit. Toen heb ik haar omhoog getild en op de kant gezet', beschrijft ze. 'Joya klopte op haar rug en toen kwam er heel veel water uit haar mond. Ik ben toen de badmeester gaan halen.'

Zak snoep

Volgens de meiden was het meisje (dat ze drie of vier jaar oud schatten) te zwak om zelf te lopen. De badmeester heeft het kindje naar haar moeder gebracht. Daarna heeft hij Joya en Elyssa beloond met een pluim en een zak snoep. 'Ik besefte me later pas dat het heel erg goed was dat we dat gedaan hebben. Maar we hebben wel een kindje gered, dan voel je je wel een held', zegt Elyssa.

Anderen lazen ook: Politiehond redt jongen (10) en wordt ster.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook