stelling judie kapper

Judie over knipgrage ouders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Als kind had ik een bloempotkapsel. Ik wist niet beter dan dat. Mijn moeder bracht me altijd naar thuiskapper Hennie. Als ik mijn best doe, ruik ik nog de muffige geur van permanentjes (een ouderwets krullenkapsel) die daar hing. Oké, het was niet hip. Maar Hennie knipte wel recht. En ze was trouwens ook gezellig.

Kartelschaar

Een hoop kinderen komt er in deze tijden een stuk slechter vanaf. Omdat kappers tijdens deze coronacrisis hun deuren moeten sluiten, nemen sommige ouders zelf de schaar ter hand. Met hier en daar resultaten die je je ergste vijand niet gunt. Pony’s die schots en scheef staan. Halfkale koppen. En lokken die eruitzien alsof ze zijn geknutseld met een kartelschaar. Ze komen allemaal voorbij op social media.

Miskapsels

Het ergste is misschien nog wel dat ouders hun miskapsels delen alsof ze er tróts op zijn. Terwijl hun kinderen met de handen in het haar zitten. Tenminste, wat daar nog van over is. Tuurlijk: het groeit wel weer aan. Maar tot die tijd loop jij wel mooi voor gek. Ver weg van blijven dus, die knipgrage vaders en moeders.

Stelling: Ik laat me pas knippen als de échte kappers weer open zijn!

Olivier (11): Oneens
‘Ik heb zelf best lang haar. Als het straks warmer wordt en de kappers nog steeds dicht zijn, dan mag mijn moeder er wel wat afknippen. Dat doet ze vaker. Maar als je ouders er geen ervaring mee hebben, zou ik het echt niet doen. Dan kan het verpest worden.’

Lies (10): Eens
‘Ik ga mijn haar écht niet laten knippen door mijn vader of moeder. Dat zijn niet echt mensen die daar goed in zijn. Dan kijken ze me straks op school aan van: wat heb jíj nou weer gedaan? Ik wacht liever.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben oneens want mijn vader heeft mij geknipt en het ziet er gewoon goed uit

Dat lijkt mij echt lelijk

waarom zou je je haar laten knippen door je ouders?

Ik vind het niet erg als ik lang haar heb. Want ik wil geen mislukt kapsel.

Ik vind dat je het niet moet doen want dan verpest je het of je ouders moeten kapper zijn

Ik begrijp best dat het fijner is om door een echte kapper geknipt te worden, maar mijn haar wordt altijd gewoon geknipt door mijn tante, en zij is er erg goed in. Dus een familielid kan echt wel je haar knippen.

Ik wacht wel even! Mijn moeder kan heel goed knutselknippen, maren haren knippen....? Nee dank je!

Ik laat mijn vader of moeder echt niet mijn haar knippen dan wordt het echt heel lelijk.

Vraagtzichaf Rentweg waarom zou je dan is het echt lelijk?

Eens.Het is lief dat ouders willen helpen maar toch is een ervaren kapper beter want als het mis gaat kun je niet naar de kapper

Eens.fijn dat je ouders willen helpen maar een ervaren kapper is toch wel beter!

Eens je haar laten knippen door je ouders is geen goed idee want dan loop je ook het risico dat je haar verpest word wachten is toch beter!

Oneens, je hoeft niet persee je haar knippen als de kappers open zijn, misschien kunnen je ouders wel je haar knippen.

je ouders laten knippen lijkt me geen goed idee maar als het echt niet anders kan dan moet het wel maar ik knip liever mijn haar bij de kapper

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.