Stelling Judie

Judie over overleden huisdieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Toen de hond van de Schotse Emma (18) overleed, voelde ze zich verschrikkelijk ellendig. Zo erg, dat ze het niet kon opbrengen om de volgende dag naar haar bijbaan te gaan. De 14-jarige terriër was haar maatje, al sinds ze zich kon herinneren. Logisch dus dat ze daarna even geen tafels kon bedienen, vond Emma. Daar dacht haar baas anders over. Hij stuurde boze berichtjes dat ze moest komen opdraven. Maar Emma bleef thuis. En ze werd ontslagen. De Schotse liet het er niet bij zitten en startte een handtekeningenactie. Ze wil een vrije dag voor alle mensen die een huisdier verliezen. Want een hond is net zo belangrijk als een familielid, aldus Emma. Meer dan 17.000 handtekeningen haalde ze binnen. En de teller loopt nog.

Wandelende tak

Ik begrijp echt wel dat het heel verdrietig is als je huisdier overlijdt. Toch vind ik niet dat iedereen dan dus automatisch vrij moet krijgen van werk of school. Een hond van 14 verliezen vind ik iets anders dan een wandelende tak of een goudvis die doodgaat. In de laatste twee gevallen denk ik namelijk dat je best naar school kunt. Het is dus te ingewikkeld om zoiets in een regel voor iedereen vast te leggen.

Stelling: Geen vrije dag als je huisdier is overleden! 

LuukLuuk (11): Oneens

‘Ik vind dat, als je echt heel verdrietig bent, je tijd moet krijgen om dat te verwerken. Het maakt niet uit of het om een hond of een vis gaat. Een goudvis kan ook een beetje familie worden, want als je steeds je vinger bij de kom beweegt en hij volgt je, ga je hem steeds aardiger vinden. Dus als die doodgaat, snap ik wel dat je de volgende dag niet naar school gaat.’

 

Marijn (11): Eens Marijn

‘Ik vind het overdreven dat dat Schotse meisje gelijk werd ontslagen toen ze zich ziekmeldde. Maar ik vind niet dat iedereen automatisch vrij moet krijgen. Mijn konijn ging ongeveer een jaar geleden dood. Hij was 11 jaar. Ik vond het heel vervelend en ik moest een beetje huilen, maar ik ben wel naar school gegaan daarna. Dat was best fijn, want toen kon ik er met goede vrienden over praten.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Anderen lazen ook: Twee kinderen per gezin is genoeg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het licht er (volgens mij dan )ook aan of je een band had. als je je huisdier al hebt sinds je klein, was of dat het een herinnering was aan bijvoorbeeld je overlegde Oma .of het een goudvis is of een hond
is wandelende tak het maakt mij niet uit .
Over die baas.
Misschien is die baas zo boos omdat er weinig hulp is over iets naars is gebeurd .
Zelf vind ik het vooral thuis ook lastig om niet altijd uit mijn dak je te gaan !
Maar toch is het overdreven ik hoop dat die baas nu spijt heeft, maar ik ben niet tegen hem (maar ook niet voor.

Ik vind het zelf niet zo nodig. Toen mijn konijn doodging was ik er niet echt super verdrietig over. Maar ik snap ook wel dat je met bijvoorbeeld een hond of kat een sterke band kan opbouwen en dan is het misschien wel nodig.

Eens. Ik vind dat je het recht hebt op een vrije dag. Als je oma doodgaat, daar ben je aan gehecht, dan krijg je ook vrij. Aan je huisdier ben je ook gehecht, dan krijg je gewoon een vrije dag hoor! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Eens. Ik vind dat je het recht hebt op een vrije dag. Als je oma doodgaat, daar ben je aan gehecht, dan krijg je ook vrij. Aan je huisdier ben je ook gehecht, dan krijg je gewoon een vrije dag hoor!

wij hebben een hond, en hebben tot nu toe al 5 jaar. wij nemen wel hopelijk een vrije dag als onze hond je weet wel, maar dat niet zo heel vrolijk word is best (nou, heel) zielig. maar, geniet maar eerst van je levende huisdier. en als je gehecht bent aan je huisdier, dan moet je wel een vrije dag nemen.

Als je echt gehecht bent aan je huisdier en je hebt hem/haar al heel lang dan vind ik wel dat je als je dat echt wil vrij hoort te krijgen. Duimomhoog

Als je echt gehecht bent aan je huisdier en je hebt hem/haar al heel lang dan vind ik wel dat je als je dat echt wil vrij hoort te krijgen. Duimomhoog

Oneens het is heel erg als je huisdier overlijdt en ik snap dat je met die pijn niet naar school of naar werk wil dus ik vind dat als je erg verdrietig bent over je dier dat je dan niet naar werk hoeft of naar school..

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.