Stelling

Judie over reuzensporters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vrij staan? Eitje. Scoren? Makkie. De Canadese Olivier Rioux (12) is de held van zijn basketbalteam. Niet zo gek: zijn tegenstanders komen tot zijn navel. Olivier zit in de laatste klas van de basisschool. En toch is-ie al twee meter en dertien centimeter lang. Daar is zijn team, de Frenchy Phenoms, erg blij mee. Als Olivier in het veld staat, lijken alle andere spelers op dwergen. Niemand kan hem blokken en hij staat altijd vrij. Om te scoren hoeft hij niet eens te springen.

Oneerlijk

Dit voorjaar speelden de Frenchy Phenoms een toernooi in Spanje. Daar maakte iemand een filmpje van de basketbalreus. Al snel was de video op YouTube meer dan zevenhonderdduizend keer bekeken. Leuk voor Olivier, zou je denken. Maar veel mensen plaatsten boze reacties. Ze vonden het oneerlijk, zo’n lange slungel op een veld vol kinderen. Daarna kreeg Olivier gelukkig steun van sportjournalisten. Ze zijn gewoon jaloers, schreef er één. En: Olivier is niet alleen heel lang, maar gewoon ook goed met de bal, schreef een ander. Dat snap ik, maar toch vind ik het voor zijn tegenstanders niet eerlijk. Tegen zo’n reus maken ze natuurlijk geen schijn van kans. Zou het niet beter zijn als hij met een ouder team meespeelt? Misschien nog leuker ook, want op deze manier is er voor Olivier zelf ook weinig spannends aan.

stellingLies (8): EENS

‘Het is wel een beetje zielig voor de kinderen waar hij tegen moet. Die kunnen hem nooit tegenhouden, ook niet als ze heel erg goed zijn. Als ik zijn coach was zou ik zeggen: “Het spijt me heel erg, maar ik denk dat je naar een hoger team moet gaan met grotere spelers.” Ook al is dat voor hem natuurlijk niet zo leuk.’

Marijn (10): EENS

stelling

‘Ik vind het wel lastig, want die jongen kan er ook niks aan doen dat-ie zo lang is. Hij wil gewoon lekker basketballen. Toch vind ik dat hij naar een ander team moet, want nu hebben veel kinderen er last van. Als hij wordt overgeplaatst, is het alleen vervelend voor hem.’

Anderen lazen ook: Hoera voor de Kinderjury-sporters!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben eens want ik vind het best zielig voor die kinderen omdat ik ben erg gehecht aan mijn ouders Blij

ik ben eens en oneens want het is leuk om tegen leeftijdgenoten te spelen maar aan de andere kant heeft het andere team bijna geen kans

Hallo kidsweek, ik vind jullie krant heel erg leuk maar deze week verbazen jullie mij. Wat een raar taaalgebruik om een grote jongen ineens een reus te noemen en het over reuzenspelers te hebben. Niet aardig vind ik. Jullie zouden het toch ook niet over dwergspelers hebben of wel?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.