stelling judie
Stelling

Judie over vloggende kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jaylinn is acht jaar. Ze heeft 5470 abonnees op YouTube en plaatst elke zaterdag een nieuwe video. Daarin speelt ze met slijm en pakt ze héél veel speelgoed uit. Jonge vloggers als Jaylinn zie je steeds vaker op YouTube, Instagram en TikTok. En misschien droom jij er ook wel van om een Youtube-ster te worden. Niet iedereen vindt dat positief. Want ben je dan niet veel te veel bezig met je kanaal? Lijdt je huiswerk niet onder al dat gefilm en ge-edit? Daar komt bij dat sommige kinderen geld verdienen met hun video’s. Is het dan nog wel echt leuk? Of wordt het dan steeds meer een verplichting?

Tijd

In Nederland mogen kinderen tot dertien jaar niet werken. Maar voor sommige dingen, zoals spelen in een tv-serie of musical, zijn er speciale regels. Die zijn streng: tussen de 7 en 13 jaar mogen kinderen maximaal 24 dagen per jaar werken. Ik vind dat het tijd wordt dat we vloggen ook zo gaan behandelen. Als ‘werk’ dus. Want daar kan ook veel tijd en energie in gaan zitten. Zéker als je elke week, of vaker, een video aflevert.

Stelling: Vlogger zijn is ook een baantje!

AlidaAlida (9 jaar): Oneens

‘Ik denk dat vloggen best veel tijd kost, maar een film maken duurt nog veel langer. Dat vind ik echt iets anders. Een YouTube-kanaal zie ik niet als werk, maar als iets dat gewoon leuk is.’

 

CasperCasper (9 jaar): Eens

‘Ik vind dat het wel een beetje werk is als ze er écht lang mee bezig zijn. Een paar regels vind ik een goed idee, bijvoorbeeld dat je er niet meer dan zeven uur per week aan mag besteden. Je moet ook naar buiten, dat is beter dan de hele tijd naar een beeldscherm staren.’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het ons hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

eens want je kan er veel geld mee verdienen

Het kan prima een baan zijn maar zelf zie ik vloggen meer als iets leuks dan een baan maar als iemand dat leuk vind kan je er prima geld mee verdienen!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.