Daisy Mertens

Is juf Daisy de beste leraar van de wereld?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Juf Daisy van basisschool De Vuurvogel uit Helmond (Noord-Brabant) maakt kans op de prijs voor de beste leraar van de wereld.

'Ik vind het heel leuk en bijzonder dat ik genomineerd ben, maar ik kan het eigenlijk nog niet echt bevatten', zegt ze tegen Kidsweek. 'Donderdag heb ik het mijn klas verteld en zij reageerden heel enthousiast. Ze vroegen: "Juf, mogen we gillen?" En dat hebben ze toen gedaan', lacht ze.

Laatste vijftig

Twee jaar geleden werd juf Daisy al gekozen tot de beste leraar van Nederland en nu is ze genomineerd voor een wereldwijde prijs. Aan die wedstrijd doen in totaal duizenden leraren mee uit landen over heel de wereld. De Nederlandse juf van groep 7 zit nu bij de laatste vijftig.

Moeite met taal

Op de school van juf Daisy zitten kinderen met verschillende nationaliteiten. Veel van de leerlingen hebben bijvoorbeeld moeite met taal. Juf Daisy helpt de kinderen door ze aparte opdrachten te geven.

Miljoen dollar

In maart wordt de winnaar bekendgemaakt. De beste leraar van de wereld krijgt een geldbedrag van een miljoen dollar. Hij of zij mag dat niet zelf houden, maar moet het gebruiken voor een project op school.

Anderen lazen ook: Veel scholen krijgen geld voor extra juf of meester.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik moet zeggen dat ik hier heel veel moeite mee heb. Ik werk al 27 jaar in het basisonderwijs. Iedereen is op zijn manier een topleeekracht. Een beetje meer waardering voor alle leerkrachten zou op zijn plaats zijn!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.