Daisy Mertens

Juf Daisy wint nét niet beste juf van de wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Helaas pindakaas! Juf Daisy van basisschool De Vuurvogel uit Helmond is nét niet de beste leerkracht van de wereld geworden. Een leraar uit Kenia ging er met de prijs vandoor.

Juf Daisy liep hierdoor de hoofdprijs van 1 miljoen dollar, oftewel 880.000 euro mis. Die prijs werd gewonnen door natuurkundeleraar Peter Tabaichi. De leraar uit Kenia geeft elke maand 80 procent van zijn salaris aan arme mensen. Tabaichi komt uit een deel van Kenia waar er vaak droogte en hongersnood voorkomt, in totaal komt 95 procent van zijn leerlingen uit een arm gezin.

Samenwerken 

Zelf wilde juf Daisy het geld uitgeven aan een project in Nederland: ‘Als ik win gaat het geld naar een project dat ik samen met prinses Laurentien ben begonnen. We willen dat kinderen en volwassenen meer samenwerken. Niet alleen in Nederland', vertelde ze al eerder. Dat de leraar uit Kenia uiteindelijk heeft gewonnen vindt ze niet erg: ‘Ik wilde juist graag dat een ontwikkelingsland zou winnen'. 

Een van de tien

De juf uit Helmond won eerder al de prijs voor beste leraar van Nederland. Ze werd gekozen uit meer dan 10.000 nominaties uit 179 landen. Hierdoor was ze een van de tien finalisten die naar Dubai mocht vliegen.

Anderen lazen ook: Wint juf Daisy de prijs voor beste leraar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook