Foto ANP

Juffen en meesters van 2300 scholen gaan staken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dikke kans dat jouw juf of meester er morgen een dagje niet is. Op 2.300 scholen in Nederland wordt morgen gestaakt. De meesters en juffen willen graag dat er meer geld komt voor onderwijs.

Veel juffen en meesters gaan morgen naar Den Haag om politici duidelijk te maken dat ze ontevreden zijn. De mensen die de staking organiseren vinden dat leraren veel te veel moeten doen. Ze willen dat leraren minder hard moeten werken en meer geld krijgen.

Nieuwe meesters en juffen

Ze hopen dat daardoor ook meer mensen les willen geven. Veel scholen hebben op dit moment problemen omdat er te weinig nieuwe meesters en juffen te vinden zijn.

Vorig jaar en het jaar daarvoor werd er ook gestaakt. Daarna besloot de regering om meer geld uit te geven aan onderwijs. Volgens de stakers is dat niet genoeg.

Anderen lazen ook: Pretparken geven korting op dag lerarenstaking.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn juffen staken niet maar we kijken wel een film

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.