Leraren gaan staken voor meer salaris en lagere werkdruk

Juffen en meesters zijn boos: 'Wij gaan staken!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het zou zomaar kunnen dat je op dinsdag 27 juni een uurtje later naar school moet. Veel juffen en meesters gaan dan namelijk staken! Als protest blijven scholen dan even dicht. De leraren willen namelijk dat er beter voor ze gezorgd gaat worden.

Veel juffen en meesters zijn het zat. Ze moeten te veel werk doen in te weinig tijd. En daar krijgen ze dan ook nog eens weinig voor betaald. Heel veel leraren op de basisschool zitten dan ook met hun handen in het haar. Of ze raken zelfs oververmoeid.

Eerste uur dicht

Daarom komt een grote groep leraren in actie. Met hun groep PO in Actie gaan ze op dinsdag 27 juni staken. Op die dag blijven bij veel scholen de deuren het eerste uur dicht.

Leraren in basisonderwijs gaan staken

Boze brief

Leraren gaan die dag ook naar Den Haag, samen met ouders. Daar willen ze een boze brief aan premier Rutte overhandigen. Ze hopen meer geld te krijgen van de politiek. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor extra leraren die op school kunnen gaan helpen. Want hoe meer hulp, hoe minder zwaar het wordt!

Doet jouw juf of meester mee?

Ongeveer één op de drie leraren is aangesloten bij de groep PO in Actie. Waarschijnlijk zullen niet álle scholen op 27 juni meedoen aan de staking. Of jouw school wel dichtgaat? Dat zal je juf of meester tegen die tijd vertellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow ik wil ook later vrij Blij Rentweg

Dat is echt niet leuk hoor

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps