Zangeres Tania Kross geeft de prijs aan Jules

Jules (11) wint De Muziekwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Negen finalisten stonden afgelopen zaterdag in Rotterdam tegenover elkaar, met strijkstokken, blaasinstrumenten of piano’s. Ze deden mee aan De Muziekwedstrijd. Dat is een online muziekwedstrijd voor kinderen. Pianist Jules (11) uit Zuidhorn won in de categorie 9 t/m 12 jaar. 

‘Ik ben er heel blij mee’, vertelt Jules. ‘Aan het eind was ik wel opgelucht, want het was heel spannend.’ Deelnemers aan De Muziekwedstrijd konden online een filmpje insturen. ‘Ik had er nog een van mijn vorige concours in Groningen’, zegt Jules.

Gitaar of piano?
Uit de 552 filmpjes werden er negen gekozen, waaronder die van Jules. En dat terwijl hij pas drie jaar piano speelt! ‘Daarvoor zat ik wel op muziekles en mocht ik kiezen tussen gitaar en piano’, vertelt hij.

‘Ik koos piano omdat ik het een indrukwekkend en mooi instrument vind. Je kunt er snel verschillende kleine noten mee spelen en het heeft een mooie klank.’ 

Toch piano
Voor zijn verjaardag kreeg hij een elektrische piano. ‘Ik speel een uur per dag en krijg één keer per week les.’ Later wil Jules het liefst pianist worden. Voor die tijd staat hij in ieder geval alvast in het Concertgebouw! Want dat won hij met De Muziekwedstrijd. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook