YouTube Bloomberg QuickTake News

Juwelier maakt 'duurste mondkapje ter wereld'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Mondkapjes: je ziet ze in alle soorten en maten. Van bontgekleurde en saaie blauwe tot … goud met diamanten! In Israël zegt een juwelier bezig te zijn met het duurste mondkapje ter wereld.

Het peperdure kapje gaat ongeveer 1,27 miljoen (!) euro kosten. Dat komt omdat het gemaakt is van 18 karaats witgoud. Ook zitten er zo’n 3600 witte en zwarte diamanten opgeplakt. Een mooi gezicht, maar zwaar om te dragen. Het mondkapje weegt door alle dure opsmuk 270 gram, zo’n honderd keer zwaarder dan een normaal mondkapje.

De eigenaar

Een rijke Chinese zakenman uit Amerika vroeg de juwelier om het mondkapje te maken. Hij had drie eisen: het mondkapje moet hem beschermen tegen het coronavirus, het moet aan het einde van het jaar af zijn én moet het duurste mondkapje ter wereld worden.

'Geld maakt misschien niet gelukkig, maar je kan er wel een heel duur coronamasker voor kopen', vertelt juwelier Isaac Levy in onderstaande video. 'Die man wil dat dragen, ermee rondlopen en worden nagestaard. Hij zal er blij van worden.'

In deze video zie je hoe Levy het mondkapje in elkaar zet:

Anderen lazen ook: Speciaal bedrukte mondkapjes voor dokters. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat het niet hoef zo met dure spullen dat hoef niet.
Een gewone monkap is al genoeg!

waarom wil iemand dit dragen? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.