Jyoti Kumari met haar vader achterop de fiets

Jyoti (15) fietst 1200 kilometer met vader achterop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een meisje uit India heeft in zeven dagen tijd 1200 kilometer gefietst. Dat is al knap, maar Jyoti Kumari (15) had de hele rit ook nog eens haar vader achterop!

Door de coronamaatregelen ligt veel werk stil in India. Daardoor konden Jyoti en haar vader hun huur niet meer betalen. Ze wilden terug naar hun familie. Maar de treinen reden niet meer.

Jyoti op de fiets

De twee besloten van hun laatste geld een fiets te kopen. Maar haar vader had zijn been gebroken en kon niet fietsen. Dus moest hij bij zijn dochter achterop. In zeven dagen legden ze 1200 kilometer af. Soms kregen ze een lift.

Uitnodiging voor het wielrenteam

Eenmaal terug in hun dorp werd het meisje een beroemdheid. De wielerbond nodigde haar zelfs uit voor een test voor het nationale team. Maar ze wil eerst bijkomen van de zware tocht en haar school afmaken.

Anderen lazen ook: Indiase tijger wandelt record van 1300 kilometer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

O wat vervelend dat ze dat moest doen ik hoop dat haar papa naar het ziekenhuis kon Oeps
Heel knap van haar dat ze zo ver heedt gefietst!! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.