beeld instagram

Kaartenberg voor jarige Oscar (9)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een kaartje van opa en oma. Nog eentje van een verre tante. Daarmee hebben de meeste kinderen het met verjaardagskaarten wel gehad. Maar bij de Britse Oscar Jealous moest de postbode flink sjouwen. Hij kreeg voor zijn negende verjaardag meer dan vijfhonderd kaarten en een heleboel cadeautjes van wildvreemden.

Oscar heeft een vervelende hersenziekte waardoor hij veel in het ziekenhuis ligt. Hij wordt door zijn ziekte langzaam blind en ook de rest van zijn gezondheid gaat hard achteruit.

Groot feest

Zijn familie vond daarom dat hij voor zijn verjaardag wel een extra verrassing kon gebruiken. Ze wilden een groot feest met veel mensen voor hem houden. Maar dat mocht door de corona-maatregelen niet door gaan. En dus verzonnen ze wat anders.

Zakken met kaarten

Ze deden in een plaatselijke krant een oproep om Oscar een kaartje te sturen. En aan die oproep deden veel meer mensen mee dan ze verwacht hadden. De postbode liep dagenlang te sjouwen met zakken voor kaartjes en andere verrassingen.

beeld instagram

Oscar had een topverjaardag, vertelden zijn ouders achteraf op Instagram. ‘Hij was zó teleurgesteld dat zijn feest niet door ging, maar dit heeft alles weer goed gemaakt.’

Anderen lazen ook: Heel veel kaarten voor opa die geld inzamelde.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook