Tonya Aragon

Kaia (9) is modeontwerpster

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Jurken, broeken en shirts. De Amerikaanse Kaia (9) ontwerpt het allemaal zelf. Met haar creatieve creaties ging ze viral op TikTok en zo trok ze de aandacht van een beroemde modeontwerpster.

Kaia maakt pas een paar maanden haar eigen kleding. Met kerst kreeg ze een paspop cadeau. Ze pakte meteen een stuk stof, spelde het op de pop vast en naaide het vervolgens aan elkaar. Een uur later was haar eerste ontwerp klaar!

Brief van een beroemdheid

Haar moeder plaatste Kaia’s creaties op TikTok en dat bleef niet onopgemerkt. Kaia had er in één klap 600.000 fans bij. Ook trok ze de aandacht van Vera Wang. De beroemde Amerikaanse modeontwerpster maakt zelf kleding voor bekende sterren als Kim Kardashian en Jennifer Lopez. Ze stuurde Kaia een handgeschreven brief waarin ze schreef: ‘Zo enthousiast om te zien dat je nu al bezig bent met je grote droom om modeontwerper te worden! Gefeliciteerd en veel succes.’

Tonya Aragon

Gekke combinaties.

De bestellingen stromen inmiddels binnen, maar Kaia weigert ze allemaal. Wel heeft ze een idee waarom iedereen haar ontwerpen zo bijzonder vindt. ‘Ik maak gekke en kleding- en kleurcombinaties, die niemand durft te maken’, vertelde ze aan de Amerikaanse krant The New York Post. ‘Maar ik doe het nu alleen voor mezelf. Ik wil eerst mijn school afmaken voor ik een bedrijf begin.’ De modewereld moet dus nog even wachten op de komst van dit nieuwe talent.

Tonya Aragon

Anderen lazen ook: Een regenjas voor een tas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook