Koken met konijnen - Diederik Kreike en Ayrton Fraenk  © Merlijn Doomernik
TV

Kakelverse kookshow vol bijzondere beesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Een konijn zonder voortanden, een cavia die gaat daten en een hangbuikzwijntje dat een hartstilstand heeft overleefd. Koken met konijnen is een kakelverse kookshow vol bijzondere beesten én twee koks die iets lekkers maken voor dier én baas. 

In een koeienstal ergens in Nederland is een kookstudio gemaakt. Daarachter staan Ayrton en Diederik in potten en pannen te roeren. ‘We maken iets wat je samen met je dier aan tafel kunt eten’, vertelt Diederik. Ayrton: ‘Soms wordt het recept voor het baasje wel iets aangepast. Dieren mogen niet te veel suiker en mensen houden daar nogal van.’ Waar Ayrton niet echt een keukenprins is, is Diederik weer geen enorme dierenliefhebber. ‘Ik ben altijd bang dat ze iets onverwachts doen. Al wilde ik de Pomsky-hond die op mijn schoot kroop wel mee naar huis nemen.’ 

Koken met konijnen

Cute konijn

Toch heeft volgens Ayrton geen enkel dier de keuken op stelten gezet. ‘We hadden eigenlijk alleen last van de kalfjes in de stal die aan het decor likten of het probeerden op te eten. Welk dier míjn favoriet was? Ik denk het konijn zonder voortanden. Die was eigenlijk een klein beetje gemeen en hapte heel de tijd in je vinger. Maar door de ontbrekende voortanden kon hij dan alleen sabbelen. Zo cute! Het is mooi dat dit programma laat zien dat elk dier anders is en dat ze er allemaal mogen zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen.’

Koken met konijnen is vanaf 12 januari elke zondag om 09.20 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp. Na afloop kun je kijken naar Hamstertalk, daarin bespreken twee hamsters en een courgette de aflevering na.

Anderen lazen ook: Koken in een poppenkeuken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps