Foto: Kalil

Kalil (11) maakt lesmateriaal over corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hoe het coronavirus precies werkt? Dat is soms best moeilijk te begrijpen. Kalil (11) uit Rotterdam maakte er een video over. Hij legt het daar zo goed uit, dat scholen het nu gebruiken als lesmateriaal.

Kalil zou eigenlijk een spreekbeurt houden, maar vanwege corona kon dat niet doorgaan. 'Daarom hebben we het filmpje opgenomen', vertelt hij. De informatie in zijn spreekbeurt, verzamelde hij door video's te kijken. 'Ik keek een filmpje van een professor van de Wageningen Universiteit.' Die video gebruikte Kalil om zijn eigen filmpje te maken, dat hij plaatste op zijn kanaal MaffieMoppie.

Bekijk hier het filmpje van Kalil:

De tekst gaat verder onder de video.

Lesmateriaal

Hij legt alles zo goed uit in zijn video, dat het filmpje ook op scholen wordt gebruikt. 'We hebben nu ook lesmateriaal gemaakt. Daarin worden stukjes van mijn filmpje gebruikt. Met vragen daarover', vertelt Kalil.

Weerman

Het is niet de eerste keer dat hij een filmpje maakt. 'Dit is wel de eerste op YouTube. Maar ik maak al langer filmpjes over het weer of de situatie op de weg. Die stuur ik dan naar familie', vertelt Kalil. Hij is ook al bezig met nieuwe filmpjes. Maar waar die over gaan? 'Dat blijft nog even geheim. Dan is het meer een verrassing.' Voorlopig blijft hij nog wel even doorgaan met filmpjes maken. 'Later wil ik weerman of nieuwslezer worden op tv.'

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij de corona-regels?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook