Kalvijn

Kalvijn op één in YouTube 100

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wie zijn de beste youtubers van Nederland? Die vraag wordt voor de derde keer beantwoord in het boek YouTube 100. Wij kozen wat leuke weetjes voor je uit!

2018 was een goed jaar voor Kalvijn. Hij won twee VEED Awards, bracht een boek uit en behaalde één miljoen abonnees. Een echte nummer één dus. Geinig weetje: zijn vriendin Nina Warink begon vorig jaar ook met video’s maken. Haar kanaal staat op nummer… 100! En wist je dat zij helemaal niet van paprika’s houdt? Liever eet ze biefstuk of zalm.

De top 3

1. Kalvijn
2. Dylan Haegens
3. EnzoKnol

Hoogste nieuwkomers

Huh, Dylan Haegens de hoogste nieuwkomer? Maar die stond twee jaar geleden nog op één! Klopt, maar de nummer één doet het jaar erop niet mee. Daarom staat StukTV dit jaar niet in de lijst. De echte hoogste nieuwkomer is dus Royalistiq. Niet zo gek, als je bedenkt hoe populair Fortnite is.

- Dylan Haegens (2)
- Royalistiq (12)
- De Zoete Zusjes (21)

Royalistiq

Verdwenen uit de YouTube 100

Famke en Boef maakten twee jaar geleden nog vlogs, maar deelden het afgelopen jaar alleen muziekvideo’s. Bibi raakte overspannen en kreeg een baby. Reden genoeg om even wat minder video’s te delen.

- Famke Louise (stond op 11)
- Gewoon Boef (stond op 25)
- Bibi Breijman (stond op 46)

Snelste stijgers

Don veranderde zijn kanaalnaam van NLxDon in Don, maar deelt nog steeds grappige vlogs vol woordgrappen. Hij kreeg er meer dan 200.000 abonnees bij. JayJay Boske en Quinsding kregen er allebei zo’n 90.000 abonnees bij.

- Don (van 71 naar 6)
- JayJay Boske Day1 (van 84 naar 26)
- Quinsding (van 73 naar 27)

Zo wordt de lijst gemaakt

Er is een bedrijf dat alle cijfers over youtubers bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel abonnees ze er elke dag bij krijgen en hoeveel kijkers ze gemiddeld hebben. Dat bedrijf geeft die cijfers door aan de jury van de YouTube 100. Maar daar staan ook grote muziekkanalen tussen en kanalen met maar een paar video’s. De jury maakt er een logische lijst van door op originaliteit, humor, montage en reacties te letten.

Meer informatie over het boek YouTube 100, Uitgeverij F.C. Klap, € 14,99, 132 blz.

Anderen lazen ook: Wint Senna Bellod VEED Award voor Beste Nieuwkomer?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps