Beeld Bas Nijboer

Kameel Petje belandt in zwembad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

‘Schat…er zwemt een kameel in het zwembad!’ Bas Nijboer uit het Brabantse Eersel keek even vreemd op toen hij dinsdagochtend de gordijnen open deed en naar buiten keek.

De man zag ineens zijn kameel Petje het zwembad staan. Het dier was uit zijn wei ontsnapt en gaan wandelen. Waarschijnlijk is hij op het zwembaddek gestapt en zo in het water gevallen.

Net een ezel

‘We zijn snel naar hem toegerend en hebben hem via de brede trap gelukkig snel uit het water gekregen’, vertelde Bas aan EditieNL. ‘We moesten een kwartier lang duwen en trekken. Het is net een ezel: als je duwt, gaat-ie juist naar achteren.’

Beeld Bas Nijboer
Petje heeft gelukkig niks aan zijn avontuur overgehouden. ‘Hij rilde een beetje, maar is al snel lekker opgewarmd met een warm dekentje over zich heen.’

Beeld Bas Nijboer
Petje heeft wel voor flink wat troep gezorgd. Het water van het zwembad ligt vol kamelenpoep. Gelukkig is het deze week toch geen zwemweer.

Anderen lazen ook: Brandweer redt kameel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook