testteam

Karamel-zeezout chocola proeven met het testteam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat is zoet, zout en romig tegelijk en onweerstaanbaar lekker? Chocola in de smaak karamel-zeezout natuurlijk! Al voor het eerste hapje begon het testteam al te watertanden. Het testteam van vandaag (van links naar rechts op foto hierboven): Linde (10), Rosa (11), Casper (9), Raphael (10) en Jonne (10).

‘Eigenlijk is chocola helemaal niet mijn lievelingssnoep’, bekent Raphael maar meteen. ‘Maar áls ik dan chocola eet, kies ik wel het liefst voor de smaak karamel-zeezout.’ Jonne is dat helemaal met hem eens. ‘Die combinatie van die zoute korreltjes die op je tong uit elkaar vallen en dat romige zoet zijn zó lekker.’ Kom maar op met die chocola dus! De blokjes liggen al klaar op schoteltjes zodat de testers niet weten welk merk ze eten.

Meer zout graag

De Hema-chocola is als eerste aan de beurt. Het is even stil als ze de chocola in hun mond stoppen. ‘Lekker, maar ik proef het zout eigenlijk niet zo’, concludeert Rosa. Linde is het met haar eens. ‘Dit smaakt eigenlijk gewoon naar melkchocolade’. Een tweede blokje dan maar. Van Leonidas. Casper knikt tevreden. ‘Deze is lekkerder. Hier proef je het zout.’ Maar voor Rosa is het nog niet genoeg. ‘Dit is zoiets als lichtzoute drop. Je proef het wel, maar het mag nog wel wat duidelijker.’

Rommelblokjes

De blokjes op het volgende bordje zijn een rommeltje. Allemaal ongelijk van vorm. Jonne herkent ze meteen. ‘Dit zijn die blokjes van Tony Chocolonely. Dat is verantwoorde chocola waarvan de winst naar de cacaoboeren gaat en die blokjes maken ze expres ongelijk.’ Maar is de chocola ook lekker? Nou en of, vinden de testers. ‘Zo hoort het’, vindt Rosa. ‘Precies de goede korreltjes en de goede romigheid. En je proeft de karamel.’

Aanvallen!

Kunnen de laatste blokjes, van Choquise, daar misschien nog overheen? Nee, zo blijkt al snel. ‘Deze is een beetje saai’, vindt Raphael. ‘Ik proef geen karamel en geen zout’. En ook wel erg zoet, vindt Casper. De winnaar is duidelijk. De testers zijn bijna misselijk. ‘Maar die laatste blokjes kunnen er nog best bij’, vindt Rosa. Aanvallen!

Choquise Caramel Seasalt (Kruidvat), € 1,59
+ goede prijs
- erg zoet
- beetje saai
Cijfer: 6,1

Hema Salted Caramel, € 1,60

niet duur
- smaakt naar gewoon melk
- geen zoutkorrels
Cijfer: 6,9

Leonidas Milk Salted Caramel, € 2,05 
+ goede prijs
+ lekker romig
- net niet zout genoeg
Cijfer: 7,3

Tony Chocolonely karamel zeezout, 
€ 2,79

+ precies de goede zoutkorrels

je proeft duidelijk karamel 
- lastig gelijk te verdelen
Cijfer: 8,6

Anderen lazen ook: Donuts proeven met het testteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het met iedereen eens Blij

Duimomhoog
Tony Chocolonely karamel zeezout is ook mijn lievelings chocola
ik ben het met iedereen mee eens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps