Videostill Rijnmond

Kartonnen agent in winkels tegen diefstal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In vier winkels in Schiedam staat sinds kort 24 uur per dag een agent om dieven af te schrikken. Het is geen echte agent, maar eentje van karton!

Om er voor te zorgen dat de winkels in Schiedam veiliger worden, bedacht agent Alex Glijn iets nieuws. In vier winkels staat nu een kartonnen versie van hemzelf. Nu het zo veel donker is, is er volgens hem een grotere kans op overvallen als winkels open en dicht gaan. Door de agent van karton worden dieven nu hopelijk afgeschrikt. 

Controles

Bij controles langs de weg gebruikte de politie vroeger ook wel eens een kartonnen agent. Dat hielp echt want veel mensen trapten dan op de rem, vertelde agent Glijn aan EditieNL. Daarom kwam hij op het idee om dat ook bij winkels te proberen.

Minder gestolen?

Het is nog niet bekend of de kartonnen agenten ook echt werken. Volgens agent Glijn zullen dieven in ieder geval even schrikken. Winkeliers reageren in ieder geval positief op de borden, meerdere winkels hebben aangegeven dat ze ook een kartonnen agent willen. 

Anderen lazen ook: Boef meldt zich in boevenpak op het politiebureau.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook