Kinderen spelen op een tablet

Kassa! Kinderen krijgen miljoenen terug van tabletbedrijf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Heb jij wel eens per ongeluk iets gekocht in een spelletje op de tablet van je ouders of een app gekocht waar je eigenlijk voor moest betalen? Kinderen die dat met een tablet van technologiebedrijf Amazon hebben gedaan, hebben geluk. Zij krijgen hun geld terug!

Technologiebedrijf Amazon moet flink in de buidel tasten. Het bedrijf gaat zeventig miljoen dollar (ongeveer 65 miljoen euro) terugbetalen aan kinderen die per ongeluk betaalde apps met een Amazon-tablet kochten. Dat heeft een rechter bepaald.

Geen wachtwoord

Die vond namelijk dat de beveiliging op de tablets niet goed genoeg was. Als kinderen de tablet van hun ouders gebruikten voor een spelletje en ze per ongeluk iets downloadde waarvoor betaald moest worden, werd bijvoorbeeld niet om een wachtwoord gevraagd. En sommige spelende kinderen sloegen flink door met downloaden. De rekening voor de ouders schoot omhoog.

Opgelucht ademhalen

En zo hoort het niet, zegt de rechter. Amazon had de tablets zo moeten instellen dat er voor elke betaalde app wél duidelijk toestemming moest worden gegeven. Omdat dat niet gebeurde, kunnen de kinderen opgelucht ademhalen. Hun per ongeluk gekochte apps worden gewoon terugbetaald.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is ons ook al eens gebeurt met een Appel ipad. We hebben hier een melding van gemaakt en kregen het geld netjes van ze terug. Klasse afgehandeld toen!

Fijn christel

Ik vind het hoed, je miet namelijk niet zomaar alles kunnen kopen, in de winkel moet je met pinnen ook een code invoeren

Maar hoe weten ze of iets per ongeluk gekocht is? Je kan dan als je gewoon expres een spelletje gekocht hebt zeggen dat het per ongeluk ging door je kind en je geld terugkrijgen? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.