Foto: Billy

Kat Billy werkt als postbode

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Britse kater Billy weet zijn baasjes én hun buurtgenoten een beetje blij te maken tijdens de lockdown, die ook in Groot-Brittannië geldt. De kat bezorgt briefjes. Zijn baasje Zack deelt het avontuur uitgebreid op Twitter.

Een paar maanden geleden viel het baasjes Zack en Olga op dat er een briefje aan de halsband van Billy hing. Op een oranje papiertje stond de tekst: 'Je kat komt ons graag opzoeken als hij buiten is. Hij zit bij de deur te miauwen om binnengelaten te worden. Hiet is hilarisch, we houden van hem! We hebben geen idee waar hij vandaan komt. Hoe heet hij? Wij noemen hem Billy. Van je vriendelijke Buren.' De tekst gaat verder na de foto.

Verhalen en tips

De buren hadden het goed geraden: de kat heet inderdaad Billy. Baasje Olga besloot een briefje terug te schrijven en hing 'm aan de halsband. De afgelopen maanden schreven de buren steeds briefjes naar elkaar, die bezorgd werden door de harige postbode. Ze schrijven over van alles en ze geven elkaar tips voor recepten en films. 

De kat kreeg zelfs een speciaal postbakje, in de vorm van een hartje. De tekst gaat verder na de tweet.

Verrassing

Nog steeds weten de baasjes niet wie hun nieuwe penvrienden zijn, maar ze gaan er in ieder geval mee door. Zack: 'Het is geweldig om steeds zo'n leuke verrassing te krijgen.'

Anderen lazen ook: Judie over jagende huiskatten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij grappig zon kat> ik wil er ook een hebben

Leuke kat is dat

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps