Jordan en zijn verzameling. Beeld: Facebook Jordan The Feline Cat Burglar

Kat Jordan jaagt niet op muizen, maar op schoenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Wie bij de Amerikaanse kat Jordan in de buurt woont, moet zijn spullen goed opbergen. Want in het holst van de nacht gaat hij op boevenpad. Om te jagen op... schoenen!

Vorig jaar bracht Jordan al dode muizen, levende slangen, vogels, afval en een rubberen handschoen mee naar huis. ‘Maar dit jaar zag ik voor mijn deur steeds meer en meer schoenen liggen’, vertelt baasje BJ Ross. ‘Ik dacht: dat moet Jordan wel zijn, want hij is de enige die er 's nachts op uit gaat. Dus hing ik een apparaatje met gps om zijn nek en een camera in de tuin.’ Daarop is de hebberige kat 's nachts te zien, terwijl hij met steeds weer een ander paar over het tuinhek sluipt.

Hele berg schoenen

Het baasje is een Facebook-groep begonnen, om de schoenen terug te geven aan de bestolen buren. ‘Tot nu toe zijn drie mensen hun schoenen komen halen. Vandaag ook één buurvrouw die een hele berg mee terugnam. Ze vonden het allemaal heel grappig.’ 

Wereldberoemd

Jordan is inmiddels wereldberoemd. Hij heeft al in landen over de hele wereld in de krant gestaan. Hier vind je zijn eigen Facebookpagina: Jordan The Feline Cat Burglar. Daarop kun je meegenieten van Jordan's nachtelijke avonturen.

Anderen lazen ook: Katten Dirk en Dennie winnen social-media-prijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

moiiiii

moiiiii
machtig prachtig mooi verhaal

Hallo kinders

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.