Foto Dierenambulance

Kater Yoda uit Oss na twaalf jaar weer thuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Katten blijven weleens vaker een nachtje of een paar nachtjes weg. Maar kater Yoda uit Oss maakte het wel heel bont. Die bleef twaalf jaar weg!

Peer Pijs, de baas van Yoda, stond onlangs even heel vreemd te kijken. Hij werd gebeld door de Dierenambulance dat er een vermagerde kater was gevonden met zijn adresgegevens in de chip. ‘Yoda is al twaalf jaar kwijt dus ik dacht dat hij al lang dood was’, vertelde hij aan Omroep Brabant.

Knuffelkater

Peer zocht Yoda dertien jaar geleden uit in het asiel. Yoda was een lieve knuffelkater en Peer was blij met zijn huisdier. Maar op een dag ging Yoda op pad en liet niets meer van zich horen of zien. Yoda was gechipt dus Peer hoopte lang dat de kater terecht zou komen. Maar dat gebeurde niet. Tot nu dus.

Thuis

Toen de Dierenambulance vroeg of Peer de kater nog terug wilde, hoefde hij niet lang te aarzelen. De kater voelde zich meteen thuis. Zijn baasje: ‘Heel vreemd. Yoda was meteen op zijn gemak. Helaas kan hij niet vertellen waar hij al die tijd geweest is. Maar hij mag hier bij ons nu een fijne oude dag slijten.’

Anderen lazen ook: Een kat alleen naar buiten laten is eigenlijk verboden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook