Anadolu Agency/ Tayfun Coskun

Katsjing! Amerikaan wint grootste jackpot ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Die net te dure broek, een huis, een wereldreis of… gewoon allemaal? Een Amerikaan uit de staat Californië hoeft zich nooit meer zorgen te maken over prijskaartjes. In een loterij won diegene de allergrootste jackpot ooit: ruim twee miljard euro.

Om de jackpot van de Powerball-loterij te winnen, moet je vijf getallen invullen op een lot. Ook moet je één powerball kiezen: een getal waarmee je kans maakt op extra grote prijzen. Deze maand ging één speler voor 10-33-41-47-56 met als powerball 10. Dat bleek een heel goede keuze, want precies díe getallen kwamen uit de trekking. Hallo miljarden!

Steeds een beetje

De twee miljard (dat is 2.000.000.000!) euro worden niet meteen op de rekening van de winnaar gestort. De speler heeft ervoor gekozen om het bedrag in delen te laten uitbetalen. Zo gaat er minder geld naar de belasting en kan de gelukkige winnaar meer zelf uitgeven.

Goedkope loten, hoge prijzen

De Powerball-loterij is een van de grootste loterijen ter wereld. De wedstrijd is zo populair, omdat de geldprijzen vaak gigantisch zijn, terwijl de loten juist goedkoop zijn. De winnaar gaf waarschijnlijk maar twee euro uit aan een lot. Dat is nog eens winst maken!

Anderen lazen ook: Australiër wint twee keer dezelfde jackpot

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook