Dirk en Dennie

Katten Dirk en Dennie winnen social-media-prijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

En de winnaar is... uh zijn... Dirk en Dennie! Donderdagavond werden de Best Social Awards uitgereikt: prijzen voor mensen én dieren op social media. In de categorie Beste Dier won het beroemde poezenpaar Dirk en Dennie.

Dirk en Dennie zijn al een tijdje bekend op Instagram. Hun baasje is Lize Korpershoek, een bekende filmmaker en tekenaar. Anderhalf jaar geleden zagen veertigduizend mensen op Instagram hoe ze haar katten kennis liet maken.

Dirk had ze al, maar opeens kwam Dennie erbij. Zou dat wel goed gaan? Lize filmde het alsof het een echte soap was. Ze won er vorig jaar een Best Social Award mee. En in oktober komt er zelfs een boek over uit!

Eindelijk gewonnen

Inmiddels zijn Dirk en Dennie onafscheidelijk. Ze zijn pluizig en fotogeniek. En dan hebben ook nog eens een baasje dat barst van de creatieve ideeën. Dat levert grappige foto’s en video’s op. De katten waren al meerdere keren genomineerd, maar verloren de afgelopen twee jaar van politiehond Bumper. Nu hebben ze dan eindelijk gewonnen!

Grappigste politicus

In totaal waren er zeventien categorieën bij de Best Social Awards. Andere winnaars zijn bijvoorbeeld: OrgelJoke, die mensen blij maakt met haar orgelliedjes in coronatijd. NikkieTutorials, om haar positiviteit én persoonlijkheid. Gerrit de Opa, om zijn grapjes op TikTok. Jesse Hoefnagels, als beste YouTuber. En Klaas Dijkhoff, als politicus mét humor.

Anderen lazen ook: Poezen en politici maken kans op prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ahhhh zo schattig! ik heb ook een kat en katten zijn mijn lievelingsdieren. ik vind het superleuk dat ze hebben gewonnen!

Ik vind ze ook heel schattig en ze zijn ook mijn lievelingsdieren maar hoe doe je dat ooit toch???Dat as volgens mij heel veel trainen

Blij Blij Blij Blij Blij Oeps Oeps Oeps Oeps Rentweg Rentweg Rentweg die katten zijn schattig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps