Kat Mimi uit Walldorf mag eindelijk weer naar buiten foto DPA

Kattenlockdown in Duitsland voorbij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Goed nieuws voor katten in de Duitse plaats Walldorf. Hun lockdown zit erop! Ja, je leest het goed. De dieren moesten maanden binnen blijven. En dat was de schuld van de kuifleeuwerik. 

De kuifleeuwerik is een beschermde vogel. En het was de afgelopen maanden zijn broedseizoen. Omdat hij zijn nestje op de grond maakt, is hij een makkelijke prooi voor katten. Daarom moesten die dus maar even binnen blijven, vond het bestuur van Walldorf.

Kuifleeuwerik foto ANPDe kuifleeuwerik kon dit jaar in alle rust broeden (foto ANP)

Kat aan de lijn

Katten mochten alleen nog aan de lijn naar buiten. Als een kat dan toch een beschermde vogel te pakken kreeg, kon het baasje een flinke boete krijgen. Tot wel vijftigduizend euro per kat! Volgens een Duitse krant kreeg één baasje een boete, van vijfhonderd euro. Zijn kat werd gezien bij het broedgebied van de leeuweriken.

Kritiek

Er was veel kritiek op de maatregel. Toch komt de kattenlockdown vanaf nu elk jaar terug, van 1 april tot 31 augustus. Die van dit jaar zit er vannacht op. Om middernacht mogen alle huiskatten weer naar buiten. Zonder hun baasje...

Anderen lazen ook: 'Een kat alleen naar buiten laten is eigenlijk verboden.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook