Keano

Keano (9) krijgt een bijzondere beugel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Voor Keano (9) uit Zoetermeer is het straks extra spannend om een beugel te krijgen, maar dan op een leuke manier. Orthodontist Poejan Elmi bedacht een voetbalcompetitie. 

‘Kinderen kunnen een blokbeugel krijgen met de kleuren en het logo van hun favoriete voetbalclub’, vertelt de orthodontist. ‘Hoe meer je tanden de goede kant op staan, hoe meer punten jouw club krijgt. Elk half jaar verloten we kaarten voor een wedstrijd van de club met de meeste punten.’ De orthodontist maakt de beugels nu een paar weken. ‘Soms hebben we wel tien kinderen per week die er een willen. Vooral die van Ajax en Feyenoord zijn populair.’ En vind je voetbal nou niet zo leuk? ‘Dan kun je ook één krijgen met een leuke kleur en glitters.’

Zenuwachtig 

Keano krijgt over een paar weken een groen-gele beugel met het logo van zijn favoriete club. ‘Ik ben al heel lang fan van ADO Den Haag.’ Keano was eerst best zenuwachtig voor de beugel, maar dat is hierdoor veel minder geworden. Hij moet de losse beugel ongeveer twaalf uur per dag dragen. ‘Ik vind het nu alleen maar heel leuk! Ik denk dat ik de beugel hierdoor veel vaker in doe. Naar een wedstrijd bijvoorbeeld.’ 

Anderen lazen ook: Slecht gebit? Strenge ouders!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Superleuk alhoewel ik liever een normale beugel zou hebben omdat als je hem dan niet meer leuk vind dan moet je het voor altijd dragen totdat je geen beugel meer hoeft.

ik zou ook een beugel willen. maar ik ben pas 9 dus da kan nog even duren. Vraagtzichaf

Je hoeft niet altijd lang te wachten soms mag je een beugel al eerder

das niet waar je kan ook als je negen jaar bent een beugel hebben

heel cool

wat voor beugel want ik zie niks !

Ik vind het echt super Cool maar een beugel zelf vind ik minder

jammer nou! ik hoef helemaal geen beugel

Leuk hoor ,
Alleen bij mijn ortho kan dat helaas niet het lijkt me opzich wel leuk! Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.