Videostill: Keedron Bryant

Keedron (12) krijgt platencontract voor liedje over racisme

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

'Ik wil gewoon leven'. Dat zong de Amerikaanse Keedron (12) op zijn Instagram. Zijn nummer over racisme ging viral en werd miljoenen keren bekeken. Nu krijgt hij zelfs een platencontract! 

Een dag na de dood van George Floyd, plaatste Keedron een liedje op zijn Instagram. In zijn nummer I Just Wanna Live, zingt hij over wat er gebeurt met zwarte mensen in Amerika. Het filmpje ging viral en is inmiddels al ruim drie miljoen keer bekeken.

Gewoon leven

Het liedje is geschreven door de moeder van Keedron. Zij was erg geraakt door het overlijden van George Floyd. Het nummer gaat over wat zwarte mensen zoals Keedron meemaken. "Elke dag worden we opgejaagd. We willen geen problemen. Ik wil gewoon leven", zingt hij in het liedje. 

Bekijk hier het filmpje van Keedron:

De tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Afschaffing slavernij

Veel bekende mensen reageerden op de video, zoals zangeres Katy Perry en oud-president Barack Obama. Keedron kreeg zelfs een platencontract bij een groot Amerikaans muziekbedrijf. Daarmee bracht hij vrijdag het nummer I Just Wanna Live officieel uit. Het liedje werd bewust op 19 juni uitgebracht. Op die dag wordt namelijk in Amerika de afschaffing van de slavernij gevierd. Die jaarlijkse feestdag was nog niet zo bekend, maar door alle demonstraties over racisme is er dit jaar meer aandacht voor.

Bekijk de clip bij het liedje hier:

 

Anderen lazen ook: Kinderen over racisme: 'ik werd aap genoemd'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps