ANP

Keet (16) is de jongste Nederlander tijdens de Olympische Spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ken jij Skatekeet al? Deze stoere skateboarder uit Utrecht is de jongste Nederlandse deelnemer tijdens de Olympische Spelen. Vannacht reed ze haar eerste wedstrijd. 

Misschien heb je Keet afgelopen vrijdag al gespot tijdens de grote openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daar was ze vlaggendrager, een bijzondere klus. Het afgelopen weekend heeft ze kunnen uitrusten voor haar belangrijke wedstrijd. Die vond vannacht om twee uur Nederlandse tijd plaats. Tijdens de wedstrijd werd Keet twaalfde, een andere 16-jarige uit Japan ging er met de gouden medaille vandoor. 

Skateteam

Keet Oldenbeuving werd al op haar twaalfde geselecteerd voor het Nederlandse skateteam. Vanaf dat moment traint ze elke dag keihard om de allerbeste te worden. Zo werd ze Nederlands Kampioen, Europees Kampioen en doet ze dus zelfs skateboarden tijdens de Spelen. En dat terwijl ze ook nog haar havo-examen heeft gedaan dit voorjaar. Het is de eerste keer dat skateboarden een onderdeel is tijdens de Olympische Spelen.

Wist jij dit al over Keet?

Keet voelde zich vroeger vaak een buitenbeentje, tot ze haar liefde voor skateboarden ontdekte toen ze zeven jaar oud was.

- Keet was pas negen jaar toen ze voor het eerst meedeed aan een skatewedstrijd in het buitenland. Ze deed toen mee aan een toernooi in Parijs, Frankrijk.

- Keet was vroeger vaak te vinden in het Utrechtse Griftpark. Daar staat de skatebaan waar ze het allereerst op een skateboard stapte.

Aan het einde van deze video zie je Keet in actie:

Anderen lazen ook: 12-jarige Keet in Olympische skateteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook