Zeven voetbalfeitjes over Cristiano Ronaldo

Ken je deze voetbalfeitjes over Cristiano Ronaldo al?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Cristiano Ronaldo is weer een record rijker. Als eerste voetballer ooit vierde de Juventus-spits zijn honderdste overwinning in de Champions League na een 1-0 overwinning op Valencia. Zeven voetbalfeitjes over de Portugese sterspeler.

1 Wist je dat Ronaldo zijn omhaal in de kwartfinales van de Champions League (3 april 2018) zijn ‘misschien wel allermooiste doelpunt’ vindt? Hij speelde toen voor Real Madrid en scoorde het doelpunt tegen Juventus, de Italiaanse club waar hij nu voor speelt.

2 In diezelfde wedstrijd brak Ronaldo ook een record. Door zijn twee doelpunten werd hij de eerste voetballer in de Champions League die tien wedstrijden achter elkaar wist te scoren.

3 Ronaldo moet het record van meeste Gouden Ballen delen met Messi. De Argentijn en Portugees wonnen deze prijs voor Beste Voetballer van het Jaar allebei vijf keer. Johan Cruijff en Marco van Basten volgen met drie Gouden Ballen. Op 3 december wordt in Parijs bekendgemaakt wie de winnaar van dit jaar is.Zeven voetbalfeitjes over Cristiano Ronaldo4 Ronaldo en het rugnummer 7 lijken nu onafscheidelijk, maar toen de voetballer ging spelen voor Manchester United in 2002 wilde hij eigenlijk nummer 28. Voor hem speelden grote Manchester-sterren als Eric Cantona en David Beckham met rugnummer 7 en Ronaldo vond dat toen best spannend. Kon hij die druk wel aan? De trainer overtuigde hem om het toch te doen. 

5 Ronaldo heeft niet alleen de meeste wedstrijden gewonnen in de Champions League, maar is met 121 doelpunten ook de topscorer aller tijden van deze belangrijkste Europese voetbalcompetitie.

via GIPHY

6 Deze zomer brak Ronaldo ook een record op het WK in Rusland. Hij is nu de enige voetballer die op acht EK’s en WK’s op rij heeft gescoord.

7 Ronaldo laat nog weleens een traantje en een van zijn bijnamen is dan ook Huilbaby (Cry Baby). Die kreeg hij trouwens niet van zijn tegenstanders of supporters, maar van zijn eigen moeder! Zij vertelde aan journalisten dat hij vroeger al snel boos werd en moest huilen als hij bijvoorbeeld de bal niet kreeg of als hijzelf of een teamgenoot naast schoot.

via GIPHY

Anderen lazen ook: Ronaldo krijgt 'mislukt' beeld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zijn haar is raar Juichen

Die kerel is zo rijk.

ik ben een robot henk

echt niet henk

Ronaldo is een goed man hij is geboren in 1985 in Portugal in Funchal hij is 1m 87 en hij is ook rijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.