Foto: ANP

Kerk beschadigd door vuurwerk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een kerk in Krimpen aan den IJssel is afgelopen nacht beschadigd door vuurwerk. Niemand raakte daarbij gewond.

Mensen die in de buurt van de Mieraskerk wonen werden vannacht wakker van een heel harde knal. Die knal werd veroorzaakt doordat iemand vuurwerk afstak bij de kerk, meldde de politie vandaag. Door de explosie braken de ramen en ging de houten deur kapot.

Journalist geslagen

Het is niet de eerste keer deze week dat de kerk in het nieuws komt. De deuren werden afgelopen zondag geopend voor alle kerkgangers. Honderden mensen kwamen naar de kerk en negeerden daarmee de coronamaatregelen. Toen journalisten de kerkgangers daarover probeerden te interviewen, liepen de spanningen zo hoog op dat één van de journalisten werd geschopt. Buurtbewoners denken dat deze vuurwerk-actie daar een reactie op is.

Maatregelen gelden niet voor kerkgangers

De regel om niet in grote groepen samen te komen geldt officieel niet voor kerken. In de wet staat namelijk dat iedereen naar de kerk moet kunnen gaan als hij of zij dat wil. Toch vinden veel mensen dat ook kerkgangers zich aan de regels moeten houden. Ongeveer hetzelfde gebeurde in Urk. Ook daar kwamen honderden mensen naar de kerk. Een kerkganger was zo boos op de journalisten, dat hij met zijn auto tegen een verslaggever aanreed.

Anderen lazen ook: Ondiepe coronatest voor kinderen vanaf april.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook