Foto: ANP

Kerst in het Witte Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Heb jij altijd al willen weten hoe een president erbij zit tijdens kerst? Het Amerikaanse Witte Huis gaf deze week een kijkje achter de schermen. Een paar weetjes en cijfers over kerst bij de Bidens. 

Wij, de mensen

In de Verenigde Staten is het een traditie: de ‘first lady’ onthult de kerstversiering. Dat deed Jill Biden dus deze week. Ze koos dit jaar voor het thema ‘wij, de mensen’. Met die zin begint de grondwet van de Verenigde Staten. Daarin staan de belangrijkste wetten van het land.

Onafhankelijkheidsverklaring

Bij dat thema past ook de Onafhankelijkheidsverklaring uit 1776. Daarmee verklaarden de Verenigde Staten zichzelf onafhankelijk. In de bibliotheek van het Witte Huis is een exemplaar van de Onafhankelijkheidsverklaring te zien. Deze werd in 1845 gedrukt en aan het Witte Huis geschonken.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: ANP

77 Bomen

In en rond het Witte Huis staan 77 kerstbomen, 25 kransen en meer dan 83.615 feestlampjes. 

150 vrijwilligers

De Bidens hoefden hun huis natuurlijk niet zelf te versieren. Ze kregen hulp van meer dan 150 vrijwilligers.

Tekst loopt door onder het filmpje.

Kousen

Aan de haard hangen een paar kousen van de Bidens, met een sinaasappel in de teen. Verwijst dat ook naar een belangrijk punt uit de Amerikaanse geschiedenis? Nee, dat is gewoon een traditie uit de familie van Jill Biden.

Anderen lazen ook: Ho, ho, ho: Witte Huis in kerstsferen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook