Foto Ernie Buts

Kerstkaartjes tegen eenzaamheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Hoeveel kerstkaartjes krijgen jullie thuis in de bus? Veel ouderen in Nederland krijgen er (bijna) geen. Daarom zamelen het Nationaal Ouderenfonds en PostNL kaartjes voor hen in. 

'Eén op de vier ouderen is eenzaam', vertelt een woordvoerder van het Nationaal Ouderenfonds. Zij hebben bijna geen contacten en krijgen daardoor weinig kerstkaartjes. En dat is juist zo belangrijk, want wat is er nou leuker dan dat je weet dat er iemand aan je denkt?

Kerstwensen

Daarom zamelen het Nationaal Ouderenfonds en PostNL kerstkaarten in. Die sturen zij naar verzorgingshuizen, om de bewoners een leuke dag te bezorgen. 1500 scholen doen mee en maken heel veel kerstkaarten. Ook de leerlingen uit groep 7 van basisschool De Poolster in Amsterdam maken kerstwensen. ‘Mensen hebben gezelligheid nodig om gelukkig te zijn’, zegt Lara (10). Zij geeft haar kaart met een kerstman erop aan mevrouw Everts (op de foto). Sneeuw is wit, ijs is blauw, een fijne kerst, speciaal voor jou, schreef ze erin. Lara en haar klasgenoten gingen langs bij een verzorgingshuis in Amsterdam, om de kaarten zelf te bezorgen. Hoe dat ging lees je deze week in Kidsweek. 

Tips

Wil je ook een kaartje naar iemand sturen? Dan hebben Lara en haar klasgenoten nog wat tips:

Tip van Bekir: Het is leuk om te rijmen en een gedichtje te maken.
Tip van Abdullah: Schrijf iets liefs op.
Tip van Lara: Als je echt niks weet kun je ook gewoon fijne kerst opschrijven of een leuke tekening maken.
Tip van Yuna: Je kunt er ook een leuk klein cadeautje bij doen.
Tip van Fernas: Je kunt ook een stukje overschrijven van internet of uit een boek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Een echt kaartje is leuker dan een appje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een gooooooeeeeeed idee!! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Nu zijn ze groep 8 ( ik zit in groep 7 van de poolster)

Wat een prachtige foto van onze moeder. Als oud onderwijzeres geniet ze altijd enorm als de schoolkinderen langskomen ! En dat doen ze regelmatig ! Helemaal leuk !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.