Foto: Pixabay

Keververzamelaar uit Tsjechië opgepakt met 280.000 kevers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een keverfan uit Tsjechië is aangehouden. De man had wel 280.000 dode kevers in zijn huis! De dieren werden stuk voor stuk in beslag genomen. De verzamelaar hangt misschien wel een gevangenisstraf boven het hoofd. 

De man verzamelde zoveel mogelijk keversoorten uit bepaalde plaatsen. Een deel van zijn collectie had hij geërfd, de rest had hij zelf bij elkaar gesprokkeld. 

Probleemhobby
Het probleem met zijn hobby: meer dan zeshonderd soorten waren bedreigd, of met uitsterven bedreigd. En van bedreigde dieren moet je afblijven, ook als ze dood zijn. De Tsjech daarentegen verkocht ze online, en dat ontdekte de politie. 

Drie jaar cel
Welke straf hij precies krijgt, hoort hij later. Maar het zou weleens kunnen oplopen tot drie jaar gevangenisstraf, voor het overtreden van wetten die diersoorten beschermen.

Anderen lazen ook: Wat doen al die mestkevers in Nederland?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ieuw! wie verzamelt of koopt er nou dode kevers

het zijn levende kefers

Waarom dee de man dat

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.