Foto: AP
Interview

Kevin (14) viert Chinees Nieuwjaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Gelukkig nieuwjaar! Nee, we zijn niet een paar weken te laat. Vandaag wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd. Kevin (14) uit Rotterdam viert het mee.

Kevin‘Ik ben in China geboren en op mijn vijfde naar Nederland verhuisd’, vertelt Kevin. ‘Met mijn oma vier ik thuis altijd Chinees Nieuwjaar.’ Volgens de Chinese kalender begint zondag het jaar van het konijn. ‘Met mijn familie maken we dan het hele huis schoon voor een frisse start voor het nieuwe jaar. Ook eten we lekkere dingen. Daar heb ik nog het meeste zin in.’

Drakendans

‘Eigenlijk vieren we nieuwjaar altijd thuis, maar dit jaar gaan we misschien ook naar de boeddhistische tempel. Of naar een drakendans.’ Tijdens Chinees Nieuwjaar worden er op meerdere plekken zulke dansen georganiseerd. ‘Bij de drakendans bestuurt een groep mensen met stokken een draak. Die is bedoeld om boze geesten te verjagen. Om dezelfde reden steken we in China ook vuurwerk af.’ Ook worden er leeuwendansen georganiseerd, die staan voor geluk. ‘Tijdens Chinees Nieuwjaar krijgen kinderen ook altijd geld van volwassenen in een rode envelop.’ Wat hij daarmee gaat doen? ‘Mijn oma bewaart dat voor me, voor mijn toekomst.’

Anderen lazen ook: China telt ineens minder mensen: hoe kan dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps