Dier van het Jaar 2020

Kidsweek Dier van het Jaar 2020: Stem op jouw favoriet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? We stellen de kanshebbers aan je voor!

Fan XingReuzenpandababy Fan Xing is de allereerste pandababy van Nederland. Mama Wu Wen is dolblij met haar kleintje. Samen liggen ze al maanden knus verscholen in het kraamhol van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hopelijk mag de kleine panda snel zijn eerste stapjes buiten zetten.
Goed doel: Stichting Ouwehand Zoo Foundation 

familie oehoeDe familie Oehoe logeerde wekenlang in de plantenbak van de Nederlander Jos Baart. Maar de pluizige kuikens werden zo groot, dat ze steeds uit het nest kukelden. Ze zijn toen naar een opvangcentrum gebracht. Binnenkort worden ze vrijgelaten in de natuur.
Goed doel: Natuurhulpcentrum Opglabbeek

FlorisDamhert Floris is soms een beetje onhandig. Zo had hij ineens zomaar een regenton in zijn gewei zitten. Eerder zat er ook al eens een ijzeren mand klem op zijn kop. De regenton zat moervast en kwam pas weer los toen Floris zijn gewei verloor
Goed doel: Stichting Het Nationaal Park de Hoge Veluwe

Thor Minivarken Thor viel uit een bestelbusje op de snelweg. Hij nam de benen en hield zich schuil onder een viaduct. Na drie weken werd hij gevonden. De Familie Bofkont van Het Beloofde Varkensland in Amstelveen haalde hem op. Daar werd Thor verliefd op een slagersvarken! Thor was een pechvogel, maar werd een bofkont.
Goed doel: Het Beloofde Varkensland

Stemmen 

Stemmen kan tot en met maandag 28 september via www.diervanhetjaar.nl. Op zondag 4 oktober wordt op het Dier van het Jaar Feest in Apenheul in Apeldoorn bekendgemaakt welk dier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2020. De winnaar ontvangt een cheque van € 1000,- voor een goed dierendoel naar eigen keuze. 

Anderen lazen ook: Dier van het Jaar 2020: Voer actie voor jouw favoriet

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

fan xing moet winnen ik ben fan (van xing)

stem voor FLORIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik stem op minivarken Thor, Omdat ik ook een beetje pech had en ik hou van kleine schattige diertjes

Familie Oehoe

De drie oehoetjes ogen zeker en vast winnen. Ik heb ze als baby’tjes zien groeien en groeien. Zalig gewoon om nu die drie flinke beesten gezond en wel te mogen bewonderen!

De oehoe familie

minivarken thor

hij lijkt mij erg leuk en lief Blij Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.