Rutte: 'Denk mee!' Foto ANP

Kidsweek wil weten: wat vind jij van Ruttes oproep?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

‘Kom met ideeën!’ Premier Rutte richtte zich gisteren speciaal tot kinderen tijdens zijn persconferentie. Hij vroeg jullie om mee te denken over de corona-aanpak in Nederland. Maar willen jullie dat ook?

Premier Rutte zette Nederlandse kinderen gisteren flink in de schijnwerpers. 'Voor iedereen is deze tijd ingrijpend, maar zeker ook voor jongere mensen’, zei hij. Hij gaf kinderen en jongeren ook nog een ‘groot compliment’ over hoe ze zich hebben aangepast in de coronacrisis. Ondanks dat het heus allemaal niet altijd leuk is geweest. 

Ideeën en kritiek

Ook deed Rutte iets anders opvallends. Hij vroeg kinderen om met ideeën, plannen en kritiek te komen. Omdat een vaccin nog niet gevonden is, zitten we ook in Nederland nog wel even vast aan die anderhalve meter. 'Mijn collega’s en ik vinden het belangrijk dat jullie daarover meedenken', aldus de premier. 'Jullie creativiteit is heel hard nodig. Praat erover in de klas en laat het ons weten.' 

Laat ons weten wat jij vindt!

Zijn telefoonnummer gaf Rutte er alleen niet bij. Er op clubs en in buurthuizen over praten was zijn advies. Op de redactie van Kidsweek zijn we reuze benieuwd wat jullie van de oproep vinden. Vind je het belangrijk om mee te denken? Heb je inderdaad plannen of ideeën, zoals Rutte hoopt? En denk je dat er ook naar je geluisterd wordt? Wij willen dat graag weten. Vul het formulier hieronder in, en misschien zie je jezelf binnenkort terug in de krant. 

Anderen lazen ook: Heel voorzichtig gaat Nederland weer een beetje open

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook