rode kruis gezinnen warme maaltijd

Kidsweek zamelt 3000 euro in voor Rode Kruis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Door de aanhoudende coronacrisis kunnen steeds meer mensen hun werk niet meer doen. Sommigen hebben niet genoeg geld om hun eten te betalen. Voor die mensen komt het Rode Kruis in actie. Kidsweek hielp een handje mee en zamelde 3000 euro in.

In Nederland komen steeds meer gezinnen geld tekort voor een gezonde maaltijd. Veel mensen kunnen dan bijvoorbeeld aankloppen bij de Voedselbank, maar voor sommigen gaat dat niet. Bijvoorbeeld mensen die wel in Nederland wonen, maar geen verblijfsvergunning hebben. Ook is (financiële) hulp moeilijker te krijgen voor mensen die zwart werk doen. Dat betekent dat je geen belasting betaalt over het geld dat je verdient. Maar het betekent ook dat je minder rechten hebt.

Eén maaltijd per dag

Voor die mensen zet het Rode Kruis zich in. De hulporganisatie is in oktober gestart met een actie, waarmee ze wekelijks drieduizend mensen in Nederland helpen aan boodschappen. Het doel: ze tot het eind van het jaar tenminste één maaltijd per dag te geven. Mensen die willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op giro 7244.

Kidsweek steunt Het Rode Kruis

Kidsweek doneerde de afgelopen weken voor elk proefabonnement dat is afgesloten € 3,50 aan dit voedselprogramma. Dankzij onze lezers hebben we nu drieduizend euro kunnen bijdragen aan de actie van het Rode Kruis.

Anderen lazen ook: Klaartje (8): 'Collecteren is nu extra belangrijk'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook