Foto Robert Modderkolk

Kies en zaag dit weekend je eigen kerstboom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wat is er nou leuker dan je eigen kerstboom versieren met slingers en ballen? Je eigen kerstboom uit het bos halen natuurlijk! Op veel plekken in Nederland kan dat dit weekend. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe help je de natuur ook nog een handje.

De grove den is één van de bomen die rond kerst vaak versierd in huis staat. Het natuurgebied Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat er vol mee. Doordat er nu veel stikstof in de lucht zit, schieten ze de grond uit. Dat klinkt leuk, maar volgens boswachter Henk Ruseler is dat niet de bedoeling.

Grote en kleine 

‘De bomen groeien op stuifzandgebieden en het is belangrijk dat die gebieden kaal blijven. Op die vlaktes leven namelijk allerlei zeldzame planten en dieren die niet in een bos kunnen leven. De zandhagedis heeft bijvoorbeeld veel zonlicht nodig om z’n eitjes uit te laten komen. En dus moet er gezaagd worden. Grote bomen, kleine bomen, ze moeten allemaal weg’, vertelt de boswachter.  

Zagen of scheppen 

Daarom begon Ruseler de actie 'Zaag je Eigen Kerstboom'. Je kunt dit weekend een boom kiezen uit een gebied zo groot als twintig voetbalvelden. Heb je een mooie gevonden? Dan mag je aan de slag door de boom om te zagen of met kluit en al uit de grond te scheppen. Ruseler: ‘Zo help je de dieren.’ 

Entree voor het park is € 5,- voor kinderen en € 9,95 voor iedereen ouder dan dertien.

Anderen lazen ook: Vouw je eigen Kidsweek-kerstboom.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps