Onderwaterbos van Jason deCaires Taylor Cyprus

Kijk, een onderwaterbos!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Voor de kust van Cyprus is een onderwaterbos geplant. Niet met echte bomen, maar met nepperds gemaakt van (zee)diervriendelijk materiaal. Er zit een bijzondere boodschap achter.

Jason deCairnes Taylor, de bedenker van het onderwaterbos, heeft al meerdere onderwatermusea over de hele wereld. Het nieuwe museum ligt acht tot tien meter diep. Er zijn ook standbeelden te zien van kinderen die verstoppertje spelen. En kinderen die een camera op volwassenen richten. Dat is bedoeld om bezoekers te laten nadenken. Want Taylor hoopt op een toekomst waarin mens en natuur goed samen gaan en waarin kinderen de natuur volop kunnen ontdekken.

Onderwaterbos van Jason deCaires Taylor op Cyprus

Snorkelen

Wie het onderwaterbos wil bezoeken moet een plekje reserveren via een duikschool. Maar je hoeft niet te kunnen duiken. Het water is zo helder dat je de beelden al snorkelend ook kunt zien. Taylor hoopt dat in dit onderwaterbos straks net zoveel dierlijk leven komt als in een echt bos.

Onderwaterbos van Jason deCaires Taylor op CyprusFoto's MUSAN / @JasondeCairesTaylor

Anderen lazen ook: Superkwallen ingezet als diepzeeonderzoekers

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook