San Francisco Police

Kind (5) vindt gestolen ringstaartmaki terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Goed nieuws: de vermiste ringstaartmaki is terecht! Een vijfjarige jongen ontdekte de aap bij zijn school. De maki werd sinds woensdagnacht vermist, na een inbraak in een dierentuin in het Amerikaanse San Francisco.

De Amerikaanse politie was al dagen hard op zoek naar het dier. Toen een jongen de maki zag klimmen in een van de speeltoestellen bij zijn school riep hij gelijk de schooldirecteur. Deze geloofde hem in eerste instantie niet, maar belde toch de politie. Die was erg blij met de vondst: ringstaartmaki’s zijn een bedreigde diersoort. Het was daarom belangrijk dat het dier snel terug werd gevonden.

Gratis naar de dierentuin

De politie heeft de maki na zijn avontuur veilig teruggebracht naar de dierentuin. Daar bleek hij kerngezond te zijn, waarna hij terug in zijn hok is geplaatst. De dierentuin was hier zo blij mee dat ze de vinder én zijn gezin een gratis lidmaatschap op de dierentuin hebben gegeven.

En de dader? De politie heeft inmiddels een man opgepakt die verdacht wordt van de bizarre inbraak.

De dierentuin plaatste deze foto van de maki op Twitter:

Anderen lazen ook: Maki verdwenen na inbraak in dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.