Unsplash

Kind vergrendelt iPad voor 48 jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Probeer het opnieuw over 25.536.442 minuten’. De Amerikaan Evan Osnos schrok zich een hoedje toen hij op zijn iPad keek. Zijn zoontje had zo vaak het verkeerde wachtwoord ingevuld dat het apparaat was geblokkeerd … voor 48 jaar!

‘Umh, dit ziet er fake uit. Maar zo ziet onze iPad er helaas uit nadat onze driejarige zoon de foute code ingetoetst heeft’, schreef Osnos bij een foto op Twitter. Via sociale media hoopte de Amerikaan dat iemand een oplossing zou hebben voor de blokkade. 48 jaar wachten zag hij namelijk niet zitten! 

Geluk

Osnos had geluk: dankzij een reset via Itunes kon hij de iPad weer ontgrendelen. Helaas gingen hierdoor wel al zijn gegevens verloren.

Wachten

Normaal hoef je nooit zo lang te wachten als je de code fout intoetst. Maar hoe vaker je het verkeerd doet, hoe langer de tijd dat je moet wachten. Dit is bedacht om ervoor te zorgen dat vreemden niet zomaar in je iPad kunnen inbreken. Eigenlijk heel handig dus, maar niet als je het te vaak doet. Osnos' zoontje mag in ieder geval de komende tijd niet meer op de iPad spelen! 

Op Twitter plaatste Osnos een foto van het vergrendelde beginscherm: 

Anderen lazen ook: Filmpje: Hap, weg iPad. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WOW IK KAN ECHT NIET ZO LANG WACHTEN IK GA KAPOT

er staat een fout in er staat in plaats van 25.536.442 minuten in de tekst 25.536.44 min

Inderdaad! Wat goed dat het je is opgevallen, we hebben het aangepast :D

echt niet er staat overal 25.536.442

O.M.G. ik zou als ouder keigeschrokken zijn

Lol, ik vind het wel grappig, maar als dat mij was overkomen had ik allang lopen huilen!

ja joh lekker bezig zou erg boos zijn hahaha

Beste redactie, ik vind dit toch echt behoorlijk onbehoorlijke taal (laatste woord). En toch staat het op de website. Hoe kan dit?

Hi Simone,

Je hebt volkomen gelijk. Dit hadden we niet goed moeten keuren. De reactie is aangepast.

wat kan dat kind er aan doen Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.