Happy Meal Kinderboekenweek

Kinderboekenweek: leesboek bij je Happy Meal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het speeltje bij 't Happy Meal: voor veel kinderen is het dé reden om langs de Mac te gaan. Tijdens de Kinderboekenweek kun je even niet meer kiezen voor een gewoon speeltje. Je krijgt sowieso een leesboek.

Het CPNB, de club die de Kinderboekenweek organiseert, heeft dat vandaag bekend gemaakt. In ons land gaan per week meer dan drie miljoen (!) mensen naar de MacDonald's. En dat zijn vaak gezinnen, weten ze bij het CPNB. De stichting hoopt daarmee niet alleen de lekkere trek van kinderen te stillen, maar ook 'de leeshonger aan te wakkeren.' Het gaat om speciale leesboekjes die horen bij het thema van de Kinderboekenweek: En toen?. Er staan verhalen in over de spannende tijdreizen van de Boomtop-tweelingen, die  oog in oog komen te staan met dinosauriërs.

Neus in de boeken

Steeds minder kinderen in Nederland zitten met hun neus in de leesboeken. En dat terwijl lezen nou juist zo goed is, bijvoorbeeld voor je taalvaardigheid. Met deze actie hoopt het CPNB dat kinderen lezen weer wat leuker gaan vinden. De actie loopt van 30 september tot en met 11 oktober. Daarna kan je weer gewoon kiezen tussen een speeltje of een leesboekje.

Anderen lazen ook: Alsjeblieft: een leesboek bij je Happy Meal

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een best goed idee

ja klopt

het is heel goed Duimomhoog

leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.