Klas Schoolklas

Kinderen in Engeland leren over mogelijke aanslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je voorbereiden op een terroristische aanslag is moeilijk. Het is van te voren niet bekend waar of wanneer het gebeurt. In Engeland nemen ze het zekere voor het onzekere. Hoe doen ze dat?

Ze geven kinderen er les over op school. Met het boek Moggy's Coming leren kinderen drie regels: wegrennen, verstoppen en de politie bellen. Ook wordt er uitgelegd hoe je het beste gewonden kunt behandelen, zo schrijft het AD.

Kat-en-muisspel

Het kinderboek gaat niet over een 'echte' aanslag zoals in bijvoorbeeld Manchester of Barcelona, maar wél over een gevaarlijke situatie... voor muizen. Juffrouw Muis leert haar klas wat iedereen moet doen als een kat hen komt aanvallen. Meester Muis verkleedt zich als kat terwijl juffrouw Muis een rijmpje vertelt: we rennen weg, we verstoppen ons en slaan alarm.

Moggy's Coming

Niet bang maken

Tim Hodgetts is de schrijver van het boek. Volgens hem is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren wat ze moeten doen bij een aanslag. Het is niet de bedoeling om ze bang te maken, zo legt hij uit. 'Laten we duidelijk zijn: het gaat om ongewone situaties die bijna nooit voorkomen. We moeten kinderen daarom geen angst aanjagen, maar ze voorbereiden.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Verdriet in Spanje: wat is er gebeurd? of Kan er ook in Nederland een aanslag komen?

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel goed dat ze het aan die kinderen leren, maar ze moeten de kinderen ook niet bang maken. Toen er erg veel terroristische aanslagen werden gepleegd, was ik best bang.

Ja inderdaad.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.