De kuikens in een kooi

Kinderen in Indonesische stad krijgen eigen kuiken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Indonesische stad Bandung wordt er op een bijzondere manier voor gezorgd dat leerlingen op de basisschool minder met hun telefoon bezig zijn: ze krijgen iets om voor te zorgen. Jongens krijgen een kuiken en meisjes krijgen zaadjes om planten te laten groeien.

In de stad zijn tweeduizend kuikens uitgedeeld aan jongens van tien verschillende basisscholen. Zij moeten voor hun nieuwe huisdieren zorgen door ze 's ochtends en 's avonds te voeren. De kuikens zaten in een kooi met daarop de tekst 'Pas goed op mij'. De meisjes krijgen zaadjes voor chili- en tomatenplanten en moeten daarvoor zorgen.

Voor de kuikens zorgen

De gemeente hoopt zo dat de kinderen minder met hun telefoon of andere schermen bezig zijn. Maar volgens de burgemeester is het ook goed om te leren om ergens voor te moeten zorgen.

Veel online

Kinderen in Indonesië zitten veel op hun telefoon: ongeveer drie uur per dag, blijkt uit onderzoek. Volwassenen zitten zelfs meer dan acht uur per dag online. Dat is twee uur meer dan het wereldwijde gemiddelde.

Foto: AFP

Anderen lazen ook: Meer bezig met beeldschermen dan met buitenspelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is een goed idee

Leuk bericht Duimomhoog , zou ik ook moeten proberen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.