obesitas kinderen europa

Kinderen in kleine Europese landen zijn vaker te dik

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Sporten ze te weinig, eten ze te veel of is er een andere reden? Veel kinderen in kleine landen in Europa zijn veel te dik.

Obesitas, een ernstige vorm van overgewicht, komt in Europa het meest voor bij mensen die wonen in kleine landen met minder dan een miljoen inwoners.

Eén op de drie

In Andorra, Cyprus, IJsland, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro en San Marino is bijna één op de drie kinderen te dik. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, zo meldt NU.nl. De acht landen willen het probleem samen aanpakken. Dat hebben ze deze week met elkaar afgesproken. Ze willen dat er een einde komt van overgewicht bij kinderen. 

Tijd voor actie

Ook in Nederland komt obesitas voor. Van alle kinderen van 4 tot 18 jaar had vorig jaar bijna 14% overgewicht, waarvan nog geen 3% obesitas. Mensen met veel overgewicht lopen volgens het Voedingscentrum meer risico's op ziektes dan mensen met een normaal gewicht.

Wat kun je doen?

Mensen met obesitas, kunnen natuurlijk het allerbeste afvallen. Minder en gezonder eten en meer bewegen. Dat klinkt heel logisch, maar dat blijkt vaak heel moeilijk. Het Voedingscentrum vindt het verstandig dat mensen die veel te dik zijn, naar de huisarts gaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

verschrikkelijk Rentweg Oeps dat er veel overgewicht is

Let zelf op je gezondheid

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.