Foto: Shutterstock

Kinderen krijgen stress van school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Waar krijgen kinderen en jongeren stress van? Dat onderzocht UNICEF. Hoewel volwassenen vaak social media de schuld geven, krijgen kinderen en jongeren vooral stress van de mening van anderen, en van school!  

Stress door social media? Welnee. Als je het kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar vraagt, valt dat enorm mee. Zij halen er juist steun uit, waardoor ze zich beter voelen. Maar twee op de honderd kinderen en jongeren krijgen stress van social media. Waar ze wel stress van krijgen? Leerlingen uit groep zeven en acht krijgen het meest stress van de mening van anderen. Huiswerk en school staan op de tweede plek. 

Stress om verwachtingen 

Jongeren tussen 12 en 16 hebben veel stress om aan verwachtingen te voldoen, verwachtingen van zichzelf én van anderen. Eén op de drie jongeren tussen de 12 en 16 jaar heeft daar last van. 

Stress door school

Ook school werd vaak genoemd als bron van stress. Jongeren voelen veel druk om te presteren. Ze krijgen stress van toetsen, cijfers die al vroeg meetellen voor het eindexamen, en hoge eisen die ze aan zichzelf stellen. Wat ook stress geeft: te veel toetsen achter elkaar, te veel huiswerk, en toetsen vlak na een vakantie. 

Goed nieuws

Gelukkig staat er ook goed nieuws in het rapport: de meeste kinderen en jongeren in Nederland zitten goed in hun vel!  

Anderen lazen ook: Minister bezorgd over bijlessen voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oh niet fijn ik heb er zelf gelukkig gen last van maar het lijkt me echt heel vervelend Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.