voetbal foto Shutterstock

Kinderen minder fit door corona-maatregelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen sportwedstrijden in het weekend, niet spelen op het schoolplein en veel binnen zitten. Door de strenge corona-maatregelen van eerder dit jaar zijn Nederlandse kinderen minder fit geworden. Dat staat in een onderzoek van wetenschappers uit Maastricht.

In totaal is 75% van de kinderen minder gaan bewegen. Zelfs 51 minuten minder per dag dan een jaar eerder. De onderzoekers zeggen dat dit komt omdat sportclubs en sportscholen gesloten waren. 

Ongezonde snacks

Naast weinig bewegen worden er sinds de coronacrisis ook meer ongezonde snacks gegeten. In totaal is één op de vier deelnemers aan het onderzoek ongezonder gaan eten. En het aantal dat méér dan zes ongezonde drankjes per dag drinkt, is verdubbeld. Foute boel, want hierdoor word je natuurlijk zwaarder. Met overgewicht heb je sneller kans om ziek te worden. En kun je last krijgen van diabetes of een hoge bloeddruk. 

Slaap

Tijdens het onderzoek hebben de wetenschappers ook gekeken naar slaappatronen. Ze kwamen erachter dat kinderen tijdens de strenge coronamaatregelen langer sliepen. De bedtijd werd later, maar er werd ook meer uitgeslapen. Als je niet naar school hoeft, kan dat natuurlijk makkelijker.

Anderen lazen ook: Wat zegt jouw drol over je gezondheid?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps